DE ENIGE WEG
IS DE EIGEN WEG

Digitale leermiddelen

Device

Op het Spinoza20first werk je met een device. Voor de meeste leerlingen is dit een iPad/tablet, maar sommige leerlingen kiezen ervoor om een laptop te gebruiken. Alle ruimtes in de schoolgebouwen zijn voorzien van een AppleTV.

Google

Naast de applicaties van Apple, maak je ook veel gebruik van Google. Met name Gmail, Google Agenda, Google Documenten en Google Presentaties zijn belangrijk. In de eerste week van het schooljaar krijg je veel uitleg hoe je deze programma’s het beste kunt gebruiken.

Digitale methodes

De meeste vakken hebben een digitale methode. Soms werk je naast de digitale methode, ook in een schrift. Bij een deel van de vakken wordt alleen met boeken gewerkt.

Magister.learn

In de digitale leeromgeving van Magister.learn heb je toegang tot de studiewijzers. Hierin zie je per week wat je volgens de adviesplanning moeten doen voor een vak. Ook jouw coach kan hierin meekijken. Je levert ook je opdrachten en producten in via Magister.learn. Uiteindelijk krijg je via Magister.learn ook feedback en een beoordeling. Zo krijgen jij en jouw coach samen een goed beeld van jouw voortgang en prestaties.

Waarom werken we digitaal?

Om zelfstandig te kunnen werken, is het belangrijk dat je overal toegang hebt tot de leerstof en leermiddelen. Met een device heb je altijd toegang tot de digitale leeromgeving en al jouw bestanden. Bovendien kun je ook zelf via de mail contact leggen met een expert of jouw coach als je iets niet begrijpt!