DE ENIGE WEG
IS DE EIGEN WEG

Ouders

Op het Spinoza20first vinden we het belangrijk om ouders te betrekken bij het ontwikkelen en evalueren van ons onderwijs en de afspraken die we maken over een veilige leeromgeving. Enkele keren per jaar komt er een ouderpanel bijeen om hierover te spreken. Daarnaast zijn ouders ook vertegenwoordigd in de Spinoza20first-deelraad.

Soms zijn ouders ook deel van het onderwijs, door bijvoorbeeld het geven van explore-uren of deelname aan projecten. Zij komen bijvoorbeeld vertellen over het werk dat zij doen in het kader van loopbaanoriƫntatie of zij organiseren een workshop om samen met de leerlingen een bepaald product te maken of een bepaalde vaardigheid te leren.

In de begeleiding van de leerling is de coach de schakel tussen ouders en de school. Minstens drie keer per jaar vindt er een oudergesprek plaats om de voortgang te bespreken. We hechten veel waarde aan de communicatie in de driehoek van kind, school en ouders: de coach en de ouders informeren elkaar zo goed mogelijk over bijzonderheden op school en thuis.