DE ENIGE WEG
IS DE EIGEN WEG

Nieuwe leerlingen

Gekozen voor Spinoza20first

omdat de weg naar jouw diploma een persoonlijke weg is
die je samen met je coach mag ontwerpen door te kiezen
hoe, waar, wat, hoe snel en op welk niveau je leert
door samen te werken, zelf projecten te bedenken,
vragen te stellen en antwoorden te vinden,
en zo te ontdekken dat alles wat je leert
uiteindelijk allemaal met elkaar verbonden is.

Je bent ingeloot voor Spinoza20first! Dat betekent dat je eind juni kennis gaat maken met je nieuwe klasgenoten uit jouw stamgroep, je coach en andere docenten (experts) van de school. We kijken er erg naar uit alle nieuwe leerlingen te ontmoeten!

Na de zomervakantie, in de week van 21 augustus, kom je dan weer terug en dan gaat de middelbare schooltijd echt beginnen. Hier kun je lezen hoe een schooldag op Spinoza20first eruit ziet. Wil je meer weten welke vakken je krijgt? Dan hebben we hieronder een mooi overzicht voor je gemaakt. Op de verschillende pagina’s vind je ook video’s waarin de docenten uitleggen wat je gaat leren.

Belangrijke data

Kennismakingsdag nieuwe leerlingen
Begin schooljaar 2021-2022
eind juni 2021
week van 21 augustus 2021

Open dagen en webinars

De afgelopen maanden hebben wij kennisgemaakt met heel veel achtstegroepers tijdens de digitale open dagen en webinars. Ook zijn we (digitaal) langs geweest op de basisscholen. Hier kun je de presentatie van de webinars nog eens bekijken. Had je de open dag gemist? Dan kun je hier de livestreams terugkijken.

Veelgestelde vragen

Wat is daltononderwijs?

Daltononderwijs staat voor leren met meer vrijheid: je krijgt de verantwoordelijkheid meer zelf te bepalen wat je leert en hoe je dat leert. Dat doe je ook vaak door samen te werken. Je moet dat wel op een goede manier doen (effectief) en je moet ook kijken wat er goed en minder goed ging als je klaar bent door te reflecteren. Lees meer over daltononderwijs.

Welke niveaus worden aangeboden?

Het Spinoza20first biedt onderwijs aan op mavo-, havo- en vwo-niveau. Als mavo-leerling zit je in een stamgroep met havo- en vwo-leerlingen en je krijgt dezelfde lessen, maar wel op jouw niveau aangeboden. Lees meer over de brede onderbouw.

Hoe ziet het rooster eruit?

In de onderbouw duurt een lesdag altijd van 8:30 uur tot 14:30 uur. Je hebt een pauze van 10:45 tot 11:00 en van 13:00 tot 13:30. Op woensdag ben je al om 13:00 uit, tenzij je nog Beweging hebt. In het eerste thema van jaar 1 heb je bovendien nog een dagafsluiting van 14:30 tot 15:00. Lees meer over de schooldag.

In de bovenbouw begin je 8:45 uur of later, maar de lesdag kan ook duren tot 16:30 uur. Je hebt soms ook tussenuren. Lees meer over het verschil tussen onder- en bovenbouw.