DE ENIGE WEG
IS DE EIGEN WEG

Nieuwe leerlingen

Gekozen voor Spinoza20first

omdat de weg naar jouw diploma een persoonlijke weg is
die je samen met je coach mag ontwerpen door te kiezen
hoe, waar, wat, hoe snel en op welk niveau je leert
door samen te werken, zelf projecten te bedenken,
vragen te stellen en antwoorden te vinden,
en zo te ontdekken dat alles wat je leert
uiteindelijk allemaal met elkaar verbonden is.

Kennismaken met Spinoza20first – Meedraaien & Webinars 

Open Dagen

Ben jij op zoek naar een school waar je uitgedaagd wordt om zelf dingen te ontdekken en zelf te bepalen hoe, wat, waar en wanneer je leert? Kom dan een snel een kijkje nemen op Spinoza20first! Onze open dagen zijn vrijdag 28 januari 2021 van 16:00u tot 20:30u en zaterdag 29 januari van 9:00u tot 14:00u.

De open dagen zijn dit jaar bij ons op inschrijving! Bestel het ticket voor het tijdstip waarop je ons digitaal wil bezoeken via onderstaande knop. 

Talkshow Spinoza20first 

Geen proefles? Wees niet getreurd! Vanwege de hoge belangstelling gaan we, naast de bovengenoemde proeflessen, live op YouTube tijdens onze livestream van 20first Talks! Een talkshow over ons onderwijs, waar je via een live chat zelf ook vragen kunt stellen. Interesse? Bekijk de shows op:

vrijdag 28 januari van 16:00-16:30 uur en 17:00-17:30 uur
zaterdag 29 januari van 10:30-11:00 uur en 12:00-12:30 uur

Proeflesmiddag

Op dinsdag 15 februari en maandag 28 februari vinden de proeflesmiddagen plaats. Inschrijving voor deze middagen volgt na de open dagen. Op de vorige proeflesmiddagen hebben we onder andere de volgende dingen gedaan:

  • Leren tellen en je naam spellen in het Spaans
  • Origami maken bij wiskunde
  • Een demonstratie van een circulatiebuis bij N&T
  • De detective-game bij Engels

Kun je niet zo lang wachten en wil je nu alvast de sfeer proeven? Volg ons op instagram en krijg het laatste nieuws mee over Spinoza20first! 

Belangrijke data

Kennismakingsdag nieuwe leerlingen
Begin schooljaar 2021-2022
eind juni 2021
week van 21 augustus 2021

Open dagen en webinars

De afgelopen maanden hebben wij kennisgemaakt met heel veel achtstegroepers tijdens de digitale open dagen en webinars. Ook zijn we (digitaal) langs geweest op de basisscholen. Hier kun je de presentatie van de webinars nog eens bekijken. Had je de open dag gemist? Dan kun je hier de livestreams terugkijken.

Veelgestelde vragen

Wat is daltononderwijs?

Daltononderwijs staat voor leren met meer vrijheid: je krijgt de verantwoordelijkheid meer zelf te bepalen wat je leert en hoe je dat leert. Dat doe je ook vaak door samen te werken. Je moet dat wel op een goede manier doen (effectief) en je moet ook kijken wat er goed en minder goed ging als je klaar bent door te reflecteren. Lees meer over daltononderwijs.

Welke niveaus worden aangeboden?

Het Spinoza20first biedt onderwijs aan op mavo-, havo- en vwo-niveau. Als mavo-leerling zit je in een stamgroep met havo- en vwo-leerlingen en je krijgt dezelfde lessen, maar wel op jouw niveau aangeboden. Lees meer over de brede onderbouw.

Hoe ziet het rooster eruit?

In de onderbouw duurt een lesdag altijd van 8:30 uur tot 14:30 uur. Je hebt een pauze van 10:45 tot 11:00 en van 13:00 tot 13:30. Op woensdag ben je al om 13:00 uit, tenzij je nog Beweging hebt. In het eerste thema van jaar 1 heb je bovendien nog een dagafsluiting van 14:30 tot 15:00. Lees meer over de schooldag.

In de bovenbouw begin je 8:45 uur of later, maar de lesdag kan ook duren tot 16:30 uur. Je hebt soms ook tussenuren. Lees meer over het verschil tussen onder- en bovenbouw.