DE ENIGE WEG
IS DE EIGEN WEG

Nieuwe leerlingen

Gekozen voor Spinoza20first

Omdat de weg naar jouw diploma een persoonlijke weg is
die je samen met je coach mag ontwerpen door te kiezen
hoe, waar, wat, hoe snel en op welk niveau je leert
door samen te werken, zelf projecten te bedenken,
vragen te stellen en antwoorden te vinden,
en zo te ontdekken dat alles wat je leert
uiteindelijk allemaal met elkaar verbonden is.

Kennismaken met Spinoza20first 

Talkshow Spinoza20first 

Kijk hier de 20first Talks! terug.

Kun je niet zo lang wachten en wil je nu alvast de sfeer proeven? Volg ons op instagram en krijg het laatste nieuws mee over Spinoza20first! 

Belangrijke data

Meedraaimiddag leerlingen groep 7 (vervalt – nieuwe datum volgt)
Kennismakingsdag nieuwe leerlingen
Begin schooljaar 2022-2023

29 juni 2022
week van 28 augustus 2022

Meedraaimiddag groep 7

LET OP : wegens schoolkamp komt de meedraaimiddag van woensdag 18 mei te vervallen. De nieuwe datum volgt. We informeren ouders die het formulier hebben ingevuld. Houd deze website in de gaten.
We organiseren een meedraaimiddag voor leerlingen van groep 7. Het programma is nog niet bekend, maar jullie kunnen je wel vast opgeven! Vul dit formulier in, dan sturen we jullie zodra dat kan alle informatie over het programma.

Open dagen en webinars

De afgelopen maanden hebben wij kennisgemaakt met heel veel achtstegroepers tijdens de digitale open dagen en webinars. Ook zijn we (digitaal) langs geweest op de basisscholen. Hier kun je de presentatie van de webinars nog eens bekijken. Had je de open dag gemist? Dan kun je hier de livestreams terugkijken.

Veelgestelde vragen

Wat is daltononderwijs?

Daltononderwijs staat voor leren met meer vrijheid: je krijgt de verantwoordelijkheid meer zelf te bepalen wat je leert en hoe je dat leert. Dat doe je ook vaak door samen te werken. Je moet dat wel op een goede manier doen (effectief) en je moet ook kijken wat er goed en minder goed ging als je klaar bent door te reflecteren. Lees meer over daltononderwijs.

Welke niveaus worden aangeboden?

Het Spinoza20first biedt onderwijs aan op mavo-, havo- en vwo-niveau. Als mavo-leerling zit je in een stamgroep met havo- en vwo-leerlingen en je krijgt dezelfde lessen, maar wel op jouw niveau aangeboden. Lees meer over de brede onderbouw.

Hoe ziet het rooster eruit?

In de onderbouw duurt een lesdag altijd van 8:30 uur tot 14:30 uur. Je hebt een pauze van 10:45 tot 11:00 en van 13:00 tot 13:30. Op woensdag ben je al om 13:00 uit, tenzij je nog Beweging hebt. In het eerste thema van jaar 1 heb je bovendien nog een dagafsluiting van 14:30 tot 15:00. Lees meer over de schooldag.

In de bovenbouw begin je 8:45 uur of later, maar de lesdag kan ook duren tot 16:30 uur. Je hebt soms ook tussenuren. Lees meer over het verschil tussen onder- en bovenbouw.