DE ENIGE WEG
IS DE EIGEN WEG

Groep 7 en 8

Je zit in groep 7 of 8 en gaat op zoek naar de middelbare school die het beste bij jou past. Er zijn veel manieren om erachter te komen of Spinoza20first de school voor jou is. Je kunt lezen hoe een schooldag eruit ziet. Wil je graag eens langskomen? Kom dan naar de open dagen, een proefles- of meedraaimiddag!

Veelgestelde vragen

Welke niveaus worden aangeboden?

Het Spinoza20first biedt onderwijs aan op mavo-, havo- en vwo-niveau. Als mavo-leerling zit je in een stamgroep met havo- en vwo-leerlingen en je krijgt dezelfde lessen, maar wel op jouw niveau aangeboden. Lees meer over de brede onderbouw.

Welke talen worden aangeboden?

Op Spinoza20first volg je in de brugklas zowel Frans als Duits. Aan het einde van het jaar kun je een van de twee talen inwisselen voor Spaans. Lees meer over het domein Taal en Cultuur.

Hoe ziet het rooster eruit?

In de onderbouw duurt een lesdag vaak van 8:45 uur tot 14:30 uur. Je hebt een pauze van 10:45 tot 11:00 en van 13:00 tot 13:30. Soms kan het voorkomen dat je tot 16:30 uur les hebt. Lees meer over de schooldag.

In de bovenbouw begin je 8:45 uur of later, maar de lesdag kan ook duren tot 16:30 uur. Je hebt soms ook tussenuren. Lees meer over het verschil tussen onder- en bovenbouw.

Heb je (veel) huiswerk?

In de adviesplanning staat opgeschreven wat je elke week aan schoolwerk moet doen. Het meeste van dit werk kun je afmaken in daltonuren. Soms is het nodig om voor toetsen ook thuis te leren. Voor sommige producten moet je ook thuis aan de slag: bijvoorbeeld een kookvideo voor Spaans of een video voor Engels waarin jij je huis laat zien. Het schoolwerk dat je niet op school af krijgt, neem je mee naar huis als huiswerk.