DE ENIGE WEG
IS DE EIGEN WEG

Groep 7 en 8

Je zit in groep 7 of 8 en gaat op zoek naar de middelbare school die het beste bij jou past. Er zijn veel manieren om erachter te komen of Spinoza20first de school voor jou is. Je kunt lezen hoe een schooldag eruit ziet. Wil je graag eens langskomen? Kom dan naar de open dagen, een proefles- of meedraaimiddag!

Als je in groep 8 zit, kun je je ook aanmelden voor de Jonge Onderzoekers. Je gaat dan aan de slag met jouw eigen onderzoek naar iets waar je altijd al een antwoord op wilde hebben. Dat doe je samen met andere kritische en nieuwsgierige achtstegroepers, een leerling en een expert van Spinoza20first.

Op woensdag 19 mei hebben we een meedraaimiddag voor leerlingen van groep 7 gepland.
Omdat we nu nog niet weten welke maatregelen er dan zullen gelden, is het programma vooralsnog onder voorbehoud. Geeft u zich via dit formulier op om op de hoogte te blijven van het programma. 

Veelgestelde vragen

Welke niveaus worden aangeboden?

Het Spinoza20first biedt onderwijs aan op mavo-, havo- en vwo-niveau. Als mavo-leerling zit je in een stamgroep met havo- en vwo-leerlingen en je krijgt dezelfde lessen, maar wel op jouw niveau aangeboden. Lees meer over de brede onderbouw.

Welke talen worden aangeboden?

Op Spinoza20first kun je kiezen voor Duits, Frans of Spaans. Je hoeft maar een van deze drie talen te volgen gedurende de drie jaar van de onderbouw. Wel krijg je van de andere talen per jaar een module van 1 thema aangeboden. Lees meer over het domein Taal en Cultuur.

Hoe ziet het rooster eruit?

In de onderbouw duurt een lesdag altijd van 8:30 uur tot 14:30 uur. Je hebt een pauze van 10:45 tot 11:00 en van 13:00 tot 13:30. Op woensdag ben je al om 13:00 uit, tenzij je nog Beweging hebt. In het eerste thema van jaar 1 heb je bovendien nog een dagafsluiting van 14:30 tot 15:00. Lees meer over de schooldag.

In de bovenbouw begin je 8:45 uur of later, maar de lesdag kan ook duren tot 16:30 uur. Je hebt soms ook tussenuren. Lees meer over het verschil tussen onder- en bovenbouw.

Heb je (veel) huiswerk?

In de adviesplanning staat opgeschreven wat je elke week aan schoolwerk moet doen. Het meeste van dit werk kun je afmaken in daltonuren en projecturen. Soms is het nodig om voor toetsen ook thuis te leren. Voor sommige producten moet je ook thuis aan de slag: bijvoorbeeld een kookvideo voor Spaans of een video voor Engels waarin jij je huis laat zien. Het schoolwerk dat je niet op school af krijgt, neem je mee naar huis als huiswerk.