DE ENIGE WEG
IS DE EIGEN WEG

Jonge onderzoekers

Zit je in groep 7, maar wil je wat extra uitdaging? Heb jij je altijd al iets afgevraagd en zou je er dolgraag een antwoord op hebben? Wil jij graag weten hoe iets werkt, en waarom dat dan zo is? Meld je dan aan voor de Jonge Onderzoekers!

Samen met een expert van Spinoza20first en een buddy (een leerling van Spinoza20first) bedenk jij volgend schooljaar als nieuwsgierige achtstegroeper je eigen onderzoeksvraag en ga je op vier middagen op zoek naar het antwoord. Samen met de andere jonge onderzoekers, presenteer je op de laatste middag jouw onderzoek aan ouders, meesters en juffen.

De nieuwe groep Jonge Onderzoekers start weer in november 2021 met de workshop Onderzoekend en Ontwerpend Leren. Er is plek voor maximaal 15 deelnemers.

Wil je meedoen en zijn jouw ouder(s) en jouw juf of meester het hiermee eens? Stuur jouw motivatiebrief voor naar Rachel La Chira Marquina via r.lachiramarquina@spinoza20first.nl waarin je vertelt waarom je mee wil doen en wat je wil gaan onderzoeken. Hoe origineler jouw onderzoeksvraag, hoe groter de kans dat je mee mag doen!

Veelgestelde vragen

Wat doet een expert?

Op Spinoza20first noemen we een leraar een expert. Hij of zij geeft dus les, maar daarnaast is hij of zij ook meestal coach en/of stamgroepbegeleider.

Wat is onderzoekend leren?

Onderzoekend en ontwerpend leren (OOL) is een manier van leren die altijd dezelfde stappen volgt. Bij onderzoekend leren verwonder je je over iets, je gaat daar volgens bepaalde stappen onderzoek naar doen en uiteindelijk presenteer je wat je ontdekt hebt.

Wat is ontwerpend leren?

Onderzoekend en ontwerpend leren (OOL) is een manier van leren die altijd dezelfde stappen volgt. Bij ontwerpend leren ga je vanuit een probleem idee├źn verkennen om dit op te lossen. Na eerst een en ander geprobeerd te hebben, kom je tot een prototype dat je gaat testen en verbeteren en uiteindelijk presenteert.