DE ENIGE WEG
IS DE EIGEN WEG

Jonge onderzoekers

Zit je in groep 8, maar wil je wat extra uitdaging? Heb jij je altijd al iets afgevraagd en zou je er dolgraag een antwoord op hebben? Wil jij graag weten hoe iets werkt, en waarom dat dan zo is? Meld je dan aan voor de Jonge Onderzoekers!

Samen met een expert van Spinoza20first en een buddy (een leerling van Spinoza20first) bedenk jij als nieuwsgierige achtstegroeper je eigen onderzoeksvraag en ga je op vier middagen op zoek naar het antwoord. Samen met de andere jonge onderzoekers, presenteer je op de laatste middag jouw onderzoek aan ouders, meesters en juffen.

De Jonge Onderzoekers start op 12 november met de workshop Onderzoekend en Ontwerpend Leren. Er is plek voor maximaal 15 deelnemers.

Wil je meedoen en zijn jouw ouder(s) en jouw juf of meester het hiermee eens? Stuur jouw motivatiebrief voor 21 oktober naar Rachel La Chira Marquina via r.lachiramarquina@spinoza20first.nl waarin je vertelt waarom je mee wil doen en wat je wil gaan onderzoeken. Hoe origineler jouw onderzoeksvraag, hoe groter de kans dat je mee mag doen!

Agenda

Informatieavond voor leerlingen, ouders, juffen en meesterswoensdag 7 oktober
13:30-14:30
Workshop Onderzoekend en Ontwerpend Lerendonderdag 12 november
13:30-14:30
1e digitale sessie met buddyweek van 19 november*
2e digitale sessie met buddyweek van 26 november*
3e digitale sessie met buddy week van 3 december*
Presentaties door leerlingen op Spinoza20first voor ouders, juffen en meestersdonderdag 10 december
16:00-17:00

*Bekijk met de juf/meester en je buddy welke dag je het beste uitkomt in deze week

Veelgestelde vragen

Wat doet een expert?

Op Spinoza20first noemen we een leraar een expert. Hij of zij geeft dus les, maar daarnaast is hij of zij ook meestal coach en/of stamgroepbegeleider.

Wat is onderzoekend leren?

Onderzoekend en ontwerpend leren (OOL) is een manier van leren die altijd dezelfde stappen volgt. Bij onderzoekend leren verwonder je je over iets, je gaat daar volgens bepaalde stappen onderzoek naar doen en uiteindelijk presenteer je wat je ontdekt hebt.

Wat is ontwerpend leren?

Onderzoekend en ontwerpend leren (OOL) is een manier van leren die altijd dezelfde stappen volgt. Bij ontwerpend leren ga je vanuit een probleem idee├źn verkennen om dit op te lossen. Na eerst een en ander geprobeerd te hebben, kom je tot een prototype dat je gaat testen en verbeteren en uiteindelijk presenteert.