DE ENIGE WEG
IS DE EIGEN WEG

Fietsexcursie langs de Amstel

Maandag 19 en dinsdag 20 oktober organiseerde de sectie Mens & Maatschappij een fietsexcursie voor alle derde klassen. Deze excursie voerde over 2,5 kilometer langs het landschappen de Middenpolder, direct ten zuiden van Amsterdam langs de Amstel.

De leerlingen maakten in 3 uur tijd niet alleen kennis met de recente historie van dit gebied, maar ze gingen ook letterlijk duizenden jaren de diepte in. Er werden brengen gedaan om te laten zien hoe het landschap zich hier sinds de laatste ijstijd heeft ontwikkeld. De leerlingen maakten kennis met een stijgende zeespiegel en grondsoorten als veen en klei. Ook kwamen ze erachter wat er moet gebeuren om vandaag de dag droge voeten te houden. Het weer was ons in elk geval goed gezind: ondanks de grijze luchten, heeft het niet geregend!