DE ENIGE WEG
IS DE EIGEN WEG

Paarse Vrijdag

De tweede vrijdag van december is het Paarse Vrijdag: dé dag om te laten zien dat iedereen mag zijn wie hen/hij/zij wil zijn op het gebied van gender en seksualiteit en om hier ook meer over te weten te komen. Jouw steun voor de lhbtqi-gemeenschap laat je blijken door je paars te kleden: iets wat alle medewerkers en vele leerlingen op het Spinoza20first vandaag gedaan hebben.

In de ochtend werd er een paarse loper uitgerold en was er in de dagstart een informatieve kahoot. Later in de ochtend en gedurende de middag kon je je nagels paars laten lakken door Yenthell uit jaar 3. De donatie van 50 cent om je nagels te laten lakken, gaat naar HVO Querido, een organisatie die zich inzet om mensen in kwetsbare situaties de regie over hun leven weer op te pakken.

In de aanloop naar Paarse Vrijdag werd in de dagstarten van de afgelopen week al aandacht besteed aan geaardheid en spraken we over een positieve sfeer op school. Zowel in de dagstart als op onze instagrampagina lieten we video’s van het GSA Netwerk zien. Het GSA Netwerk is de organisator van de Paarse Vrijdag. Op dit moment heeft het Spinoza20first (nog) geen eigen GSA (Gender en Seksualiteit Alliantie). Op elke school in Nederland mag een GSA op initiatief van de leerlingen opgericht worden: lees hier hoe dat werkt.