DE ENIGE WEG
IS DE EIGEN WEG

Presentaties profielwerkstukken

Na 80 uur hard werken en vooral de laatste paar dagen voor de deadline ontzettend stressen, was het dan eindelijk zover: het profielwerkstuk presenteren. In alle presentaties stond een tip centraal: begin op tijd. Het is altijd weer meer tijd dan je van tevoren denkt, en bovendien pakt het nooit uit zoals je van tevoren verwacht had. Maar… al dat harde werk betaalde zich uit in prachtige presentaties!

Uiteraard konden de presentaties niet fysiek op school gegeven worden. De leerlingen namen de dag van tevoren al een video op waarin zij hun profielwerkstuk presenteerden, om die vervolgens op de avond van de presentaties te laten zien aan hun begeleiders, coaches, experts, vrienden, familie en medeleerlingen. Ze mochten zelf de vorm kiezen. Zo koos de een voor het gebruik van een green screen, en nam iemand anders weer een talkshow met zichzelf op.

Tal van onderzoeken passeerden in de verschillende Meets de revue: van doping tot retrovirussen en van fake news tot taal- en leerachterstanden bij kinderen met een migratieachtergrond. Ook de leerlingen zelf waren soms onderwerp van het onderzoek: hoe kijken zij aan tegen een veganistisch dieet en hoe typeren zij de drie verschillende onderwijsniveau’s?

Binnenkort starten de vierdejaars weer met hun profielwerkstuk. We kijken nu alweer uit naar hun presentaties! En hopelijk vergeten zij niet die ene tip ter harte te nemen: begin op tijd.

In de komende weken zullen we aantal van de videopresentaties van gisterenavond delen op de website. Voor nu delen we alvast de presentatie van Birte uit 5V over haar onderzoek naar hoe het slavernijverleden nog van invloed is op de huidige Black Lives Matter-beweging.

https://www.youtube.com/watch?v=SkAuqkeurwE