DE ENIGE WEG
IS DE EIGEN WEG

Afsluiting van het schooljaar

Het schooljaar komt vandaag officieel ten einde, al werken sommige docenten en examenleerlingen nog even door in het derde tijdvak van de centrale examens. Woensdag zijn de diploma’s uitgereikt aan de leerlingen die nu al geslaagd zijn, donderdag hebben alle leerlingen hun rapporten ontvangen en vorige week ging er een stamgroep uit de onderbouw naar huis met de VocAwards-bokaal.

VocAwards

Vorige week vonden de zogeheten VocAwards plaats. Gedurende de hele laatste periode hebben de eerste-, tweede- en derdejaars gestreden voor punten in het stamgroepenklassement. Die konden ze verdienen door het leren van Duitse, Franse en Spaanse woorden en vervolgens goed te scoren op de vele Quizlets en Kahoots die de afgelopen weken gespeeld zijn.

De stamgroepen 1H, 2J en 3F kwamen als winnaars van hun leerjaar uit de bus en mochten het tegen elkaar opnemen in een grote Kahoot met vragen over Duitse, Franse en Spaanse woordenschat. Uiteindelijk is 2J met de enige echte VocAwards-wisselbokaal naar huis gegaan.

Diploma-uitreiking 4mavo en 5havo

Afgelopen woensdag werden de diploma’s uitgereikt aan 4mavo en 5havo. De havisten die dit jaar examen deden, waren net als de 4mavo-leerlingen van vorig jaar, er veelal sinds de oprichting van de school bij. Het uitzwaaien van een eerste lichting maakt een diploma-uitreiking uiteraard extra speciaal.

We hebben er ondanks de coronabeperkingen een mooi feestje van kunnen maken. Alle leerlingen werden (soms per video) persoonlijk toegesproken door hun coach, in bijzijn van familie en/of vrienden. Als afscheidsgeschenk kregen zij naast het jaarboek en bloemen, ook nog een karikatuurtekening van zichzelf mee. We willen nogmaals alle geslaagden hartelijk feliciteren en succes wensen bij hun vervolgopleidingen!

Volgend jaar zullen we onze eerste diploma-uitreiking voor 6vwo vieren, zes jaar na de oprichting van het Spinoza20first. We hopen ook volgend jaar weer op een net zo mooi slagingspercentage als dit jaar bij 4mavo, namelijk 100%!

Rapportuitreikingen

Afgelopen donderdagochtend hebben alle niet-examenleerlingen hun rapporten opgehaald. De een was meer dan de ander ertoe bereid daarvoor zijn bed uit te komen, maar het was mooi om samen met de leerlingen terug te kijken op het schooljaar. Opnieuw was dit een bijzonder schooljaar met eerst fysieke, toen online, daarna hybride en uiteindelijk weer fysieke lessen.

De coronaversoepelingen van afgelopen maand stonden toe dat er ook weer stamgroepuitjes georganiseerd konden worden. In de onderbouw zijn heel wat stamgroepen gaan kanoën, jumpen of bowlen. De bovenbouw mocht gaan lasergamen in het bijgebouw onder het genot van crêpes van de foodtruck. We hopen dat iedereen ervan genoten heeft!

Personeelsafsluiting

In de middag na de rapportuitreiking hebben de personeelsleden van Spinoza20first op het schoolplein van de Uiterwaardenstraat, feestelijk de zomer ingeluid. Het weer heeft ons daar ontzettend bij geholpen! We kijken terug op een intensief en wederom bijzonder, maar evengoed heel productief schooljaar.

Fijne vakantie en tot na de zomer!