DE ENIGE WEG
IS DE EIGEN WEG

Debatclub Spinoza20first

Onze kersverse debatclub is inmiddels flink op dreef. In de onderbouw kunnen leerlingen zich twee keer per week inschrijven voor een Explore uur debatteren. In de bovenbouw kan dit tijdens een daltonuur. Leerlingen leren overtuigender spreken, beter argumenteren en misschien nog belangrijker: ze leren kritischer denken. Wie durft te twijfelen aan zijn eigen standpunt is uiteindelijk een stuk slimmer dan wie zich vastbijt in zijn eigen gelijk. We hebben inmiddels meegedaan aan het NK scholierendebat op 19 november. In januari daagt de debatclub een groep docenten uit en verder staat eind januari de Benelux Debatcompetitie op het programma.

Tijdens de kerstspecial werd deze week in de bovenbouw een zogenaamd andersom-debat gevoerd. Beginnen bij de eindspeech en dan van achteren terug naar de beginspeech toewerken leidde tot een vrij hilarisch debat. In de onderbouw werd onder andere een verboden woorden debat gehouden. De jury overtuigen dat energiedrank wel of niet verboden moet worden is extra lastig als je niet de woorden: ongezond, calorieën, sport, moe en dorst mag gebruiken. 

Zodra de school weer externen mag ontvangen nodigen we ouders en publiek graag uit om een debat bij te wonen of mee te doen. Onze debatclub is er klaar voor!