DE ENIGE WEG
IS DE EIGEN WEG

Maaklab

De leerlingen van jaar 2 hebben in thema 1 en 2 allemaal kennis gemaakt met het Maaklab. Dit was soms aan het begin best even spannend, al die nieuwe apparaten die daar staan. Maar de leerlingen hadden het zo onder de knie en hebben de mooiste dingen gemaakt. Zo hebben alle tweedejaars
hun eigen tote-bag op de naaimachine gemaakt, een insectenhotel getimmert met behulp van een lintzaag en een kolomboor, leren solderen en hun eigen ledlampje laten branden én, als klap op de vuurpijl, een telefoonhouder ontworpen en deze in hout laten graveren en printen.

Ook wordt het Maaklab steeds vaker gebruikt voor zowel opdrachten als eigen projecten in de bovenbouw. 5 vwo leerlingen gebruiken de laser-
snijder om klankkasten te maken voor de natuurkundige opdracht ‘Ontwerp je eigen muziekinstrument.’ Complexe vormen en versieringen zijn mogelijk met de lasersnijder, de 3d-printer zorgt voor stemknoppen en alles is in elkaar gezet met degelijk handwerk.

Tijdens de studiedag hebben een twaalftal experts zich bekwaamd in de verschillende disciplines. Het was erg leuk om te zien hoe ze achteraf konden opscheppen over wat ze nu weer gemaakt hadden 🙂

Uiteindelijk gaan we op weg naar een school waarin zowel leerlingen als experts de vaardigheden hebben om mooie dingen te maken, en waar dit de normaalste zaak van de wereld wordt!