DE ENIGE WEG
IS DE EIGEN WEG

Ontdekken in het Maaklab en de Sporthal

De Jonge Onderzoekers + zijn de afgelopen twee weken weer op Spinoza20first geweest. Ze hebben kennis gemaakt met het Maaklab. De leerlingen zijn druk aan de slag geweest met het maken van of een insectenhotel of een linnen tasje. Wat een enthousiasme hebben we gezien. Erg leuk om te zien hoe leerlingen creatieve oplossingen kunnen bedenken. Omgaan met tegenslagen en samenwerken zijn thema’s die deze middag volop aanwezig waren. We hebben hier mooi op kunnen reflecteren!

Vorige week zijn ze een nieuwe uitdaging aangegaan door een bezoek te brengen aan Sporthal de Pijp onder leiding van een van onze experts beweging. Tijdens deze middag hebben de leerlingen onder andere ‘de vloer is lava’ gedaan, waarbij de samenwerkingsopdracht steeds veranderde. Op deze manier hebben de leerlingen op een andere manier kennis met elkaar gemaakt en samengewerkt en dat was meteen te merken in de les van Lucas en Barbara die volgde op de les beweging. Er zijn leuke nieuwe contacten en samenwerkingen gelegd!