DE ENIGE WEG
IS DE EIGEN WEG

Gastles podcastmaker Peggy Bouva

Deze periode wordt er in 6-vwo bij Nederlands veel aandacht besteed aan het koloniaal verleden: we lezen ‘Max Havelaar’ en leerlingen schrijven een beschouwing over de invloed van het koloniaal verleden op onze hedendaagse samenleving. Daarnaast luisterden we naar de VPRO-podcast ‘De plantage van onze voorouders’. Afgelopen donderdag kwam één van de makers van de pocast, Peggy Bouva, langs voor een gastles. Ze vertelde over haar voorouders die op plantage ‘Tout Lui Faut’ in Suriname leefden. De leerlingen waren onder de indruk van de verhalen, foto’s uit Suriname, de originele documenten uit 1863 en de boeken met daarin alle namen van tot slaaf gemaakten in Suriname. In samenwerking met Peggy hopen we dit project verder uit te breiden!