DE ENIGE WEG
IS DE EIGEN WEG

De uren – ITA

Reünie! Met oudleerlingen bezochten we, nadat we een jaar moesten wachten, eindelijk de voorstelling ‘De uren’ van ITA, Internationaal Theater Amsterdam. Het jaar ervoor had 6-vwo een eigen voorstelling gemaakt gebaseerd op het stuk. Een feest van herkenning! Veel teksten kwamen ook in ons stuk voor en zelfs een aantal mise-en-scènes waren vergelijkbaar. Maar vooral een mega goed stuk door een zeer professionele groep en regisseur die ook bij jongeren in de smaak valt. Het was een gezellige avond.

De uren’ speelt zich af op telkens één dag in het leven van drie vrouwen, op drie verschillende momenten in de 20ste eeuw. De ene is uitgever van boeken, de andere een huisvrouw en de derde is de schrijfster Virginia Woolf. Alle drie worstelen ze met de vraag hoe je jezelf kunt zijn in een wereld die knelt als een keurslijf.