DE ENIGE WEG
IS DE EIGEN WEG

Daltonvisitatie

Woensdag 29 maart was het dan zover. Bijna 7 jaar nadat Babs met een klein groepje bevlogen docenten aan de nieuwe uitdaging van een nieuwe en vernieuwende daltonschool in Amsterdam was begonnen, zouden we te horen krijgen of we op de goede weg zitten. Al maanden zijn veel collega’s bezig geweest om deze dag voor te bereiden. Zeker onze keihard werkende daltonwerkgroep moet hier even worden genoemd. Een hele dag spraken daltoncollega’s van andere scholen met onze leerlingen, met de ouders van leerlingen, met onze collega’s (zowel onderwijzend als ondersteunend), met de daltonwerkgroep en met de schoolleiding. In de loop van de middag kregen wij als daltoncommissie te horen of het bordje “DALTON” nog minstens vijf jaar aan de gevel mag blijven hangen. 

Na een zenuwslopend kwartier geluisterd te hebben naar de feedback van de visitatie-commissie, kwam het hoge woord eruit: we mogen nog vijf jaar doorgaan als daltonschool. Omdat Dalton geen doel is maar een proces, kregen we wel huiswerk mee. De belangrijkste boodschap is dat we de praktijk meer op de theorie moeten laten aansluiten. Maar het mooiste compliment was voor Lizette. Zij is de ontwerper van de allereerste doorlopende daltonleerlijn van Nederland. De komende jaren gaan wij als daltonwerkgroep en daltoncommissie vol energie verder om ook over vijf jaar weer een positieve boodschap te ontvangen.