Groep-8

De Jonge Onderzoekers

 

De Jonge Onderzoekers gaan weer beginnen!
Ben je al bekend met ons programma De Jonge Onderzoekers? Ook dit jaar kunnen achtstegroepers op Spinoza20first kennismaken met onderzoekend en ontwerpend leren! Dit jaar in een nieuw jasje en digitaal.

Wat?

De Jonge Onderzoekers is een project waarbij leerlingen kennismaken met onderzoekend en ontwerpend leren, om vervolgens een eigen onderzoeksvraag uit te werken. Dit onder begeleiding van onze experts (docenten) en buddy’s (leerlingen). Alle onderzoekers presenteren hun uitkomsten aan het eind van het project.

Wie?

Dit project is geschikt voor nieuwsgierige en kritische leerlingen die, naast het lesprogramma, meer uitdaging nodig hebben of willen. Het is een mooie kans om buiten het bekende lokaal te leren en alvast kennis te maken met een middelbare school.

Waar en wanneer?

Leerlingen (en/of ouders, juffen en meesters) die interesse hebben, maar eerst iets meer willen weten, kunnen naar de informatiebijeenkomst komen op 7 oktober. Deze bijeenkomst vindt plaats op Spinoza20first, uiteraard op 1,5 meter, van 13:30-14:30 uur.

In verband met de huidige richtlijnen is het belangrijk dat we van tevoren weten wie er komt. Deelnemers mogen zich aanmelden met dit formulier.

Het project zelf bestaat uit de volgende momenten

 

 1. Gezamenlijke start met Workshop Onderzoekend & Ontwerpend leren

  • 12 november, op Spinoza20first, van 13:30-14:30 uur 

 2. Digitale sessies met buddy, in afstemming met juf of meester 

  • in de week van 19 november, online 

  • in de week van 26 november, online  

  • in de week van 3 december, online  

 3. Voorbereiding en Presenteren - De eindpresentatie 

  • 10 december, op Spinoza20first, van 16:00-17:00 uur 

  • Ouders, juffen en meesters zijn ook welkom!

 

Uiteraard wordt de deelname goed afgestemd met de basisscholen van de leerlingen.

 
Aanmelden!
Een leerling kan zich aanmelden door een leuke onderzoeksvraag te pitchen in een korte motivatiebrief. De brief (of e-mail) mag verzonden worden naar r.lachiramarquina@spinoza20first.nl. Er is nog plek, met maximaal 15 deelnemers. Een tip voor je motivatiebrief: wij kijken naar de meest originele vragen!
 
Aanmelden kan tot 21 oktober. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, e-mail gerust.