DE ENIGE WEG
IS DE EIGEN WEG

De eerste paal van de nieuwbouw

Gisteren was het dan zover: de eerste paal van het nieuwe gebouw ging de grond in! Het nieuwe gebouw komt in het kenniscluster van het Bijlmerbajeskwartier te staan. Volgens de huidige planning is de bouw in maart 2022 afgerond en kunnen we het schooljaar 2022-2023 starten in dit duurzame gebouw.

Het slaan van de eerste paal was met een livestream te volgen en nog terug te kijken op deze pagina. Een team van leerlingen van het Spinoza20first is de afgelopen tijd al druk bezig geweest met de voorbereidingen: zij zorgen namelijk voor de verslaglegging van de bouw in de komende maanden. Vorige week bezochten zij de bouwlocatie en ging vijfdejaars Bahar in gesprek met de rector van de Stichting Spinoza Lyceum, Jan Paul Beekman, en de aannemer. In de bouwkeet deed tweedejaars Maxim een interview met locatiedirecteur van Spinoza20first, Babs Sirach.

Eerstejaars Puck interviewde Babs Sirach op de locatie waar het vijf jaar geleden allemaal begon: de Uiterwaardenstraat. Na een jaar verhuisde de school naar de huidige locatie, Marten Luther Kingpark. Vanwege de snelle groei van de school, werd de Uiterwaardenstraat na twee jaar weer terug in gebruik genomen als extra locatie. Afgelopen jaar is tegenover het hoofdgebouw op Marten Luther Kingpark nog een bijgebouw in gebruik genomen. Met het nieuwe gebouw in het Bijlmerbajeskwartier zal er weer voldoende ruimte zijn om alle leerlingen van Spinoza20first op een locatie te ontvangen.

De leerlingen hebben ook Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim (Sport) ge├»nterviewd. Het nieuwe gebouw krijgt namelijk ook een sporthal: niet alleen voor de lessen Beweging voor leerlingen van het Spinoza20first, maar voor allerlei sporten voor alle Amsterdammers. Tijdens de livestream kwamen ook wethouder Marjolein Moorman (Onderwijs) en de architect van het gebouw aan het woord. Met z’n allen kijken we enorm uit naar de opening van dit mooie gebouw in maart 2022!

Blijf de komende weken en maanden via onze instagram en website op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de nieuwbouw!