DE ENIGE WEG
IS DE EIGEN WEG

Open dagen 2021 een digitaal succes

Afgelopen vrijdag 29 en zaterdag 30 januari vonden de open dagen plaats. Net als bij alle andere middelbare scholen in Nederland, werden de open dagen dit jaar digitaal georganiseerd. We kijken terug op twee succesvolle dagen waarin we met onverminderd enthousiasme hebben kunnen laten zien waar Spinoza20first voor staat.

We hopen dat de achtstegroepers die aan de proeflesjes meededen en de ouders en kinderen die hebben gekeken naar onze talkshow, een goede indruk hebben gekregen van Spinoza20first, en zo een stapje verder zijn met het kiezen van de school die het beste bij je past. In dit nieuwsbericht blikken we nog eens terug op de verschillende proeflesjes. Op de open dagen-pagina kun je ook de video’s terugkijken die op de open dagen getoond werden en de talkshow Spinoza20first Talks terugzien.


Nederlands en Natuur & Technologie

In de proefles Nederlands gingen leerlingen aan de slag met het schrijven van haiku’s: een Japanse vorm van poëzie.

De proefles Natuur en Technologie deed de term “proefles” echt eer aan met een heus proefje. Met twee lege glazen, twee lepels en olie, water en suiker voerden de leerlingen een experimentje uit om tot een oplossing te komen.

Meer over Nederlands
Meer over Natuur en Technologie

Engels en Mens & Maatschappij

Bij Engels werd er getekend aan de hand van Engelse zinnen. Zoals bijvoorbeeld: draw a snake wearing a cowboy hat. Er kwamen vele creatieve creaties voorbij!

Bij Mens en Maatschappij werd de kennis van de leerlingen op de proef gesteld in een kahoot. De vraag die uiteraard niet ontbreken kon was: Wie was Spinoza? Binnenkort lanceren wij een nieuwe pagina over het vak filosofie waarin we ook zullen vertellen wie Spinoza was!

Meer over Engels
Meer over Mens en Maatschappij


Taal & Cultuur en Wiskunde

Bij Taal & Cultuur maakten kennis met de keuken van een Duits-, Frans- of Spaanstalig land en er werd memory gespeeld met voorwerpen uit de keuken en ingrediënten voor Kartoffelsalat, salade niçoise of ensalada chilena. Hopelijk kunnen de leerlingen dit met de kookopdracht uit jaar 2 ook zelf een keer proeven!

Vervolgens gingen de leerlingen slag met een assenstelsel voor wiskunde: twee kruisende lijnen in een raster, bijvoorbeeld op een ruitjesblad. Aan de hand van coördinaten moesten de leerlingen lijnen tekenen. Klinkt ingewikkeld, maar uiteindelijk lukte het bijna iedereen om het Spinoza20first-logo te tekenen!

Meer over Wiskunde
Meer over Taal en Cultuur

Expressie en Beweging

Hoewel er op de open dagen ook bij wiskunde en Engels getekend werd, is Expressie het vak waar je veel met tekenen aan de slag zult gaan. De leerlingen ontwierpen in de proefles een kaart voor hun toekomstige ik. Op de kaart kon van alles afgebeeld worden wat met die toekomstige ik te maken had: van het beklimmen tot de Mount Everest tot het hebben van een succesvol gamekanaal op YouTube.

Bij Beweging werd de proef op de som genomen met een challenge om op de grond te gaan liggen, je been omhoog te strekken, op de zool van je voet een schoen te plaatsen en je vervolgens een halve draai te maken.

Meer voor Expressie
Meer over Beweging

Neem je ook nog een kijkje bij het Spinoza Lyceum? Vandaag 5 februari en morgen 6 februari vinden de open dagen plaats op onze zusterschool.

 Proeflesmiddagen

Op vrijdag 19 februari en maandag 1 maart vinden de digitale proeflesmiddagen plaats voor als je de open dagen gemist hebt. Op de vorige proeflesmiddagen hebben we onder andere de volgende dingen gedaan:

  • Leren tellen en je naam spellen in het Spaans
  • Origami maken bij wiskunde
  • Een demonstratie van een circulatiebuis bij N&T
  • De detective-game bij Engels

Klik op een van de onderstaande linkjes om je aan te melden voor de proeflesjes: